МІУК прозвітувався про використання коштів та виконані роботи за 2017 рік

Комунальне підприємство “Муніципальна інвестиційна управляюча компанія” прозвітувало про роботу та фінансові результати за минулий, 2017 рік.

Підприємство надає послуги з комплексного обслуговування та утримання будинків та прибудинкових територій, виконання поточних та капітальних ремонтів житлових будинків міста Івано-Франківська. Також на балансі підприємства є єдиний комунальний готель міста «Бандерштадт».

За 2017 рік обсяг виконаних робіт та наданих послуг КП «Муніципальна інвестиційна управляюча компанія» склав 68,5 млн.грн., що на 24 млн більше, ніж у 2016 році. При цьому оплата наданих послуг складає біля 94%.

Підприємство продовжує  ремонти житлового фонду м. Івано-Франківська за участі мешканців за двома програмами:  «Програмою модернізації житлового фонду» (в т.ч. теплова модернізація) та «Програмою облаштування прибудинкових територій».

В рамках відповідних програм виконано поточний та капітальний ремонти 36 дахів, 13 ліфтів, 45 розгалужень підвальних мереж, 30 прибудинкових територій. Проведено утеплення 8 будинків. Замінено на енергозберігаючі вікна 91 будинку.

Дані програми реалізовуються як за рахунок статутних коштів підприємства, так і за рахунок коштів власників квартир. Загалом на ремонти житлового фонду використано 17,7 млн грн статутного капіталу підприємства.

Повний і пооб’єктний звіт опубліковано на сайті підприємства.

“Хочу наголосити, що попри закиди у непрозорості використання коштів статутного капіталу, КП “МІУК” щорічно і щоденно звітує про кожну витрачену копійку, – зауважив заступник директора Олександр Качанко. – Не даремно вже неодноразово МІУК було визнано найпрозорішим комунальних підприємством не лише Івано-Франківська, але й Західної України.

Загалом, за експертними оцінками, на ринку надання послуг з управління будинками в Івано-Франківську працює близько 40 підприємств.

КП “МІУК” – найбільша управляюча компанія, на балансі якої перебуває 703 будинки, з них 647 житлових та 56 – нежитлові будівлі. Зрозуміло, що роботи – багато. Але загалом вони виконуються. Важливо, щоб ініціаторами робіт виступали саме мешканці, бо тільки мешканці, як ніхто інший, мають бути зацікавленими у покращенні та належному утриманні власного житла, – прокоментував звіт міський голова Руслан Марцінків.

Прес-служба КП “МІУК“

Comments are closed.